Правителството прие решение за удължаванена  срока на обявената извънредна епидемична

...
Правителството прие решение за удължаванена  срока на обявената извънредна епидемична
Коментари Харесай

Кабинетът удължи извънредната епидемична обстановка

Правителството одобри решение за удължаванена  периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура в страната, считано от 1-ви октомври 2020 година до 30-и ноември 2020 година.

Пандемията от Covid-19 продължава да съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб, се показва в държавното решение.

По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, към 19-и септември в света са регистрирани 30 540 446 доказани случая на Covid-19, от които 952 724 умряли. От тях 2 808 711 случая или 9,2% са заболелите на територията на Европейския съюз (Европейското икономическо пространство,Обединено кралство Англия и Северна Ирландия) с сбор умряли — 185 945.

В България към 19-и септември са регистрирани 18 733 болни и 753 умряли от Covid-19 от началото на формалната статистика през март т. година Продължава неподходящото развиване на епидемиологичната конюнктура у нас, с висока смъртност от инфекции, породени от новия ковид. На този стадий се следи намаляваща заболяемост, само че и опазване степента на болнично лекуване на болни с умерена и тежка клинична картина, се споделя още в държавното решение.

Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура и използването на противоепидемичните ограничения в страната се прави най-много превантивно, за запазване на здравето и живота на лицата с нараснал риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване - възрастни, хора с хронични и онкологични болести и имунокомпрометирани положения предвид на идното по едно и също време разпространяване на сезонен грип и Covid-19, излиза наяве още от решението на кабинета.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР